tiistai 24. helmikuuta 2015

Miten valmistaudun leikkaukseen?

Vaikka leikkauspäivä ei ole vielä tiedossa, oon kuitenki aloittanut jo valmistautumisen leikkaukseen ja miettinyt, mitä asioita tulee ottaa huomioon ennen leikkaukseen menemistä, jotta arki kotiin sairaalasti palatessa luonnistuisi mahdollisimman hyvin. Asun yksin, joten asioita pitää ottaa huomioon aika paljon...

- Eilen jätin pois omega3-kapselit (verenvuotoriskin takia).
- Liikuntaa harrastan normaalisti 5-8x viikossa leikkaukseen asti.
- Rintojen ahkera rasvaaminen ja kosteutus aloitettu, jotta vältyn raskausarvilta :D Ei kai se riski muutenkaan ihan mahoton ole kun suht pienet implantit tulossa, mutta otetaan nyt varman päälle.
- Rintaliivejä/tukiliivejä en uskalla etukäteen ostaa, kun vaikea miettiä minkäkokoiset pitäisi hankkia.
- Hiukset pitää värjätä ennen leikkausta, kädet ei välttämättä taivu hetkeen värjäysasentoon.
- Ostan suihkuun jonkun pikkujakkaran.
- Astiat ja mikroaaltouuni on mun keittiössä korkeella, ne on laskettava alemmalle tasolle.
- Miten pääsen sängystä ylös? Kuka mua hoitaa ja pesee mun hiukset? Pystynkö kurottaan lattialle jos multa tippuu jotain? Kun posti tipahtaa postiluukusta, saanko noukittua sen ite ylös?
- Tupakoin, joten se mietityttää. Pitää lopettaa ennen leikkausta...
- Kaupassa pitää käydä ja siivoilla ennen leikkausta.
- Tekemistä toipumispäiville/-viikoille; miten ihmeessä saan ajan kulumaan...

Kun tota listaa kattoo, niin vois luulla että kuvittelen olevani invaliidi, kun pääsen leikkauksesta kotiin. Mutta tykkään listoista ja ottaa kaikki mahdolliset asiat ennakolta huomioon.

Tällä hetkellä syön suht paljon hiilareita (makrot hh  40%,pr. 30, r. 30%), mutta niiden syöminen toipilasaikana on myös mietityttänyt. Normaalisti nautin suurimmat määrät hiilareita treenien ympärillä. mutta nyt treenit jäävät kokonaan pois. Kaikkia hiilareita en voi tietenkään karsia, jotta toipumisprosessi olisi mahdollisimman nopea (onkohan tosta olemassa tieteellistä näyttöä?). Toivottavaa ei ole, että paino nousee sairasloman aikana hurjasti.

Liikuntakielto hirvittää leikkauksessa kaikista eniten. Siihen on henkisesti valmistauduttava todella, mutta miten?







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti